Skidåkning

Skidåkning bara 1,5 timme från NiceVindertid kan man byta ut sin dagliga strapats längs Promenade des Anglais till skidåkning eller vandring med snöskor i meterdjup snö uppe i de södra alperna. 

Eller vad sägs om att åka skidor på förmiddagen och ta en eftermiddagskaffe på ett soligt utecafé vid Medelhavet? I Nice har du bara någon dryg timme med bil eller buss till t.ex. Valberg eller Isola 2000 med både fina backar och bra spår.

 

Valberg

Det är enkelt att från vår uthyrningslägenhet i Nice, ta sig upp till Valbergsom ligger på nära 1700 meter höjd över havet. Från Nice går buss dit varje morgon och bussen återvänder till Nice efter knappt 7 timmar i Valberg. Den vackra bussresan på ca 8 mil är i sig en upplevelse och priset är endast 2 euro tur och retur. Det finns även möjlighet att köpa bussresan och liftkort till ett bra pris, mer information om detta finns på busstationen ”Gare Routiere”.
Snöskor och skidutrustning finns att hyra. Vill man njuta av en trevlig långlunch gör man det med fördel inomhus på restaurangen Côté jardin. I Valberg finns även några andra trevliga serveringar där man med stor njutning kan sitta i solen på terrassen och spisa sin lunch.
Läs mer om Valberg här. 

Se foto från Valberg just nu

 

ISOLA 2000 – Skidåkning på över 2000 meters höjd

Isola 2000 ligger i södra Alperna ungefär 9 mil från vår lägenhet i Nice. Isola 2000 omfattar mer än 2000 hektar och skidåkningen med 45 nedfarter av olika svårighetsgrad sträcker sig runt 15 alptoppar mellan 2450 m och 2974 meter över havet. Om du gillar friluftsaktiviteter när du är på semester kommer ditt största bekymmer vara att schemalägga allt du känner för att göra. Du kan välja mellan skidåkning, snowboard, Heli-skiing, köra snöskoter eller cross kart, skridskoåkning, hästvagnar, utflykt med snöskor och mycket mer. Fotgängare kan ta kabinbanan ”Pelevor cable car” till en höjd av 2320 meter och njuta av en panorama utsikt över resorten. ISOLA 2000 är en modern resort, och dess lokalisation garanterar snö på vintern och sol på sommaren.

Läs mer om Isola 2000


View Larger Map

Kommentarer är stängda