Golf i Provence längs Franska rivieran

golf3Om du söker hög livskvalitet i kombination med lättillgängliga golfbanor och solsäkert klimat finns ett resmål som reser sig över de andra. För golfare är det franska Rivieran som gäller, här finns många banor, varav flera mycket bra. Vi tipsar om Golf i Provence längs Franska rivieran.

Ni gör bäst i att boka en hyrbil och söka er ut från Nice. Med den fina motorvägen tar ni er snabbt fram längs kusten. Strax väster om Nice i närheten av Cannes ligger de första pärlorna utlagda. Cannes-Mougins och Royal Mougins är banor med gamla traditioner som bjuder på spektakulär men förhållandevis dyr golf. En mer prisvärd upplevelse får ni om ni spelar på närliggande Saint Donat, en omväxlande och trevlig bana med många minnesvärda hål. Även en runda på den anrika klubben Cannes-Mandelieu är att rekommendera. Banan i sig höjer sig inte från mängden utan det kännetecknande är att du två gånger under rundan måste ta färja över en kanal för att komma till nästa tee. Här hittar ni en utsökt restaurang som även besöks av människor utanför golfvärlden.

golf2Golf Country Club de Saint Donat är en omväxlande och trevlig bana med många minnesvärda hål. Golfbanan har designats av Robert Trent Jones Jr. och anses var den första ”moderna” golfbanan på Rivieran, som annars har kännetecknats av brittiskt influerad banarkitektur. Saint-Donat layout är omväxlande och drar väl nytta av den befintliga vegetationen och typografin. Resultatet är en perfekt avvägd bana, där en liten flod utgör hinder på ett flertal hål. Ett stort antal bunkrar och träddungar utgör hinder runt om några väldigt väldesignade och varierande greener. Anläggningen lämpar sig annars för alla typer av golfare då banan i huvudsak kräver precision och inte längd. De första 10 hålen är förhållandevis flacka medan de avslutande åtta hålen är mer kuperade, med ett antal spektakulära och svåra hål.

 

Grande Bastide

En annan golfbana i området mellan Nice och Grasse är Grande Bastide. Det är en av Franska Rivierans mest kända golfbana. Den är belägen i hjärtat av den franska regionen av parfymtillverkning. Golfbanan är belägen i en perfekt miljö och erbjuder en bländande utsikt över Grasse, Opio och Châteauneuf de Grasse. I närheten finns en mycket trevlig och prisvärd restaurang som heter Auberge St.Donat. Bra och mycket prisvärd mat. Läs mer här.

http://www.opengolfclub.com/grande-bastide/en/golf-grande-bastide.html

 

golf_1Golf d’Opio Valbonne är banan som byggdes redan 1963 av designern Donald Harradine. Det här är en klassiker som inte bör missas. Om du känner för att bättra på självförtroenden något så kan vi avslöja att banan är förhållandevis lättscorad. Bara fem minuter härifrån ligger Le Grande Bastide designad av Cabell B Robinson 1990 och erbjuder en trevlig design i vacker skogsmiljö.

 

Länkar

www.rivieragolfer.com

 

Kommentarer är stängda