Vilket område är det bäst att hyra lägenhet i Nice?

Det finns så klart inget enkelt svar på vilket område som är bäst i Nice. Utgå ifrån dig och ditt resesällskap, vad vill ni få ut av er vistelse? Är det en solsemester ni bokat så är det så klart bekvämt att bo nära havet. Vill ni ha närhet till kommunikationer som bussar och tåg? Närhet till restauranger och barer? Vill du ha natur och friluftsliv runt hörnet? Här har vi samlat våra erfarenheter om olika stadsdelar och områden. Vilket är ditt favoritområde? Har du tips så dela gärna med dig med dina erfarenheter.

 

Gamla stan – mysigt och mycket restauranger

I gamla stan, vieux nice, är det fullt av liv och rörelse. Det är trånga gränder och fullt med restauranger, delikatessbutiker, affärer och barer. Den centrala platsen i gamla stan är Cours Saleya. Ett långt torg kantat av restauranger och matmarknad på förmiddagen. Eftersom gamla stan består av mörka, smala, slingrande gränder så kan lägenheterna upplevas som ganska mörka om man hyr på en eller ett par trappor upp i huset. Det kan även vara störande med ljud nattetid från glada och överförfriskade semesterfirare som tar sig hem från någon av barerna runt hörnet. Om du lätt blir störd av oljud nattetid så kan området ovanför gamla stan vara att rekommendera.

 

Promenade des Anglais – oslagbar utsikt

Längs hela kustremsan från flygplatsen i väst till hamnen i öst sträcker sig den världsberömda promenaden Promenade des Anglais, eller ”La Prom” som invånarna i Nice själva kallar sitt promenadstråk. Här har du havet på ena sidan och hus med lyxiga hotell och lägenheter på den andra. Parallellt med promenaden går en relativt trafikerad bilväg. Hyr du en lägenhet längs promenaden så har du en fantastisk utsikt över havet men samtidigt hör du ett konstant oljud från bilvägen nedanför när du sitter på balkongen. Promenade des Anglais är ungefär 7 km lång. Väljer du att bo väster ut mot flygplatsen så är du en bra bit bort från gamla stan som ligger i andra ändan.

 

Hamnen – genuint och upprustat område

Under ett par år mellan 2013-2015 så rusta staden upp området kring hamnen. Bilparkeringar längs gatorna har fått ge plats för bredare gångstråk. Man har renoverat och belyst fasader på husen runt hamnen. Resultatet några år senare är att hela hamnen och området upp mot Place Garibaldi blommat upp. Nya trendiga caféer och restauranger poppar upp titt som tätt. Längs Rue Bonaparte hittar du flera hippa barer där de lokala modemedvetna umgås över en kaffe eller drink. I eftermiddagsljuset på hamnens östra sitter lokalbefolkningen och turister på uteserveringarna och njuter av ett glas rosé och en skål oliver.

Hamnen i Nice är en levande hamn. Här hittar du allt från små pittoreska fiskebåtar, till segelbåtar i varierande storlek till enorma lyx-yachter. Du har även färjorna som går till Korsika.

I hamnen utgår bland annat buss 100 som tar dig längs den otroligt vackra kustremsan till Monaco och Menton via Villefranche. En väldigt trevlig utflykt!

 

Kommentarer är stängda